Pe parcursul anilor 2005-2015 pentru protecţia mediului ambiant si folosirea raţionala a resurselor naturale vor fi învestite în capital fix 69,0 mil.lei, numarul gunoiştilor se vor micşora cu 16 la suta, degajarea substanţelor dăunatoare în aerul atmosferic va scădea cu 15 la sută.
Protecţia mediului este un domeniu care necesită o abordare specifică în toate ramurile economiei naţionale. Obiectivul principal al strategiei de mediu constă în prevenirea si reducerea impactului negativ al activităţii economice asupra factorilor de mediu si resurselor naturale.
Aerul este un factor vital al capitalului natural de aceea e necesar îmbunataţirea permanentă a calităţii lui. Există un sistem de amenzi , taxe si impozite pentru poluarea aerului.
Poluarea apelor este definită ca acea schimbare a compoziţiei apelor care le face dăunătoare pentru sănătatea oamenilor, neadecvate pentru întrebuinţarea economică sau recreativă şi care duce la deteriorarea florei şi faunei din mediul acvatic; se manifestă ca un fenomen complex, multiform, care exprimă atât unitatea dintre apele dulci şi de mare, cât şi dintre uscat şi mediul acvatic.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu