marți, 11 decembrie 2007


Doamne, ce poate fi mai frumos decât să ai parte de o surpriză la care nici nu te aşteptai? Cât de fericit(ă) te simţi atunci când persoana de lânga tine, plecată în străinătate apare brusc într-o seară şi te trezeşti cu ea la uşă! În acel moment nimeni nu poate fi mai bucuros decât tine şi, chiar începi să crezi că eşti un om norocos!

joi, 6 decembrie 2007

A venit???


A venit Moşu pe la toţi copiii? Eu sper să fi venit pe la fiecare dintre noi şi să fi adus câte un mic cadou pentru toţi cei care au fost cuminţi. Şi apropo ''La mulţi ani ' celor ce poartă numele Sf. Nicolae.

miercuri, 5 decembrie 2007

În seara asta vine Moşu...

Ura!!!! În seara asta vine Mosu... Sa vedem cine a fost cuminte în timpul anului... Dar voi să vă lustruiţi ghetuţele si să le puneţi la usă ca să fi-ti siguri că el va veni şi pe la voi...Îmi aduc aminte de când eram mică ca îmi puneam cate 3-4 perechi de cizmulite pentru ca eu credeam că asa imi va aduce cât mai multe cadouri.

duminică, 2 decembrie 2007

My Heart Will Go On

O să vă arăt în continuare o melodie care după părerea mea este foarte foarte frumoasă, melodie ce este cântată de Celine Dion

sâmbătă, 1 decembrie 2007

MAREA UNIRE A ROMÂNILOR - 1 DECEMBRIE 1918

... Astăzi, 1 decembrie, românii de pretutindeni serbează Ziua Naţională a României. 1 Decembrie ar trebui să fie, în primul rând, sărbătoarea noastră a românilor. Ziua în care ne sărbătorim ţara, strămoşii, istoria, bunele şi relele şi implicit pe noi! Ziua în care bătrânii rememorează istoria ţării şi o povestesc copiilor. Ziua în care toţi suntem mândrii de tot ce înseamnă "roman".
.

vineri, 30 noiembrie 2007

Astăzi am fost de servici pe şcoală. Nu am făcut nicio ora dar totuşi nu am stat degeaba. Am mai scris câte ceva la română. A fost frumos si abia aştept să mai fiu. Dar cine ştie când se va intâmpla asta...... poate prin clasa a x-a sau a xl-a.

La multi ani!!!

Astăzi este o zi foarte importantă:se sarbătoreşte Sf Andrei.Aşa că vreau şi eu să le zic ''la mulţi ani'' tuturor ce poartă acest nume Andrei, Andreea sau Adi.Să aveti parte de tot binele din lume!!!!Dar cine este de fapt Sfântul Andrei?
Era frate al lui Simon Petru, care s-a numărat, de asemenea, printre cei 12 apostoli ai Domnului, fiind amândoi fiii pescarului Iona. Erau originari din Bersaida, localitate situată pe tărmul Lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tării Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor. Amândoi s-au numărat printre "ucenicii" Sfântului Ioan Botezatorul, ascultând timp îndelungat predicile acestuia în pustiul Iordanului, cu îndemnuri la pocăinţa şi proorocia despre venirea lui Mesia. De la acesta a auzit Andrei cuvintele "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii" (Ioan 1, 29). A fost şi el martor, alături de alţi ucenici, la botezul Domnului şi la cunoscuta convorbire dintre Iisus şi Ioan, întărindu-se în convingerea că Acesta era Mesia cel prezis de prooroci.

miercuri, 28 noiembrie 2007

Ce trist....

Azi se împlineşte o săptămână de când una din colegele mele a suferit un accident la ora de sport. Jucam volei, şi nu ştiu cum s-a întâmplat că respectiva pe nume Andreea şi-a luxat piciorul. Bineînţeles că a fost nevoie de o intervenţie din partea medicilor.Piciorul i-a fost bagat în ghips şi acum ea se simte mult mai bine. Astăzi a venit la şcoala. A fost o mare bucurie să o vedem pentru că ne era foarte dor de ea. Sper să nu se mai întample un astfel de accident niciunuia dintre colegii mei.

marți, 27 noiembrie 2007

De ce...???

De ce trebuie să fim şi trişti? De ce nu ne putem bucura de fiecare clipă trecută?
De ce se întâmplă mereu acelaşi lucru: când iti găseşti fericirea ea aproape că dispare? De ce lumea asta în care traim, este aşa de rea? Poate ştiţi voi răspunsul...

luni, 26 noiembrie 2007

Dragostea.....

" Iubirea este singura pasiune care te rasplateste cu o moneda fabricata de ea insasi... jertfa."



Poate că este adevărat ce se scrie în cărţi... şi cred... când aud că există sufletul pereche... că există oameni care sunt născuţi unul pentru celalalt... nu trebuie decat să-l(sa o) cauti ... să-i dai şansa să-ţi întâlnească privirea... căci fericirea adevărată e totdeauna o clipă... iar această clipă poate fi exact acea privire! TRIŞTI... sunt oamenii pe acest pământ care într-o viaţă nu reuşesc să întâmpine această clipă... sau nu-i acordă atenţia necesară!
Dragostea e "hoaţa"... te fură... te înseală... dar tot ea este aceea care reuşeşte să te facă să urci pe cele mai înalte piedestale sufleteşti... este singura ce te poate salva din lumea asta crudă şi plină de negură... "Dragostea este un joc ciudat: amândoi câştiga sau amândoi pierd!"

duminică, 25 noiembrie 2007

Te iubesc în 15 limbi



Germană - Ich liebe dich!
Africană - Ek is lief vir jou!
Albaneză - Te dua!
Bosniacă - Volim te!
Bulgară - Obiceam te!
Catalană - T'estimo!
Sarbo-croata - Volim te!
Engleza - I love You!
Esperanto - Mi amas vin!
Estonă - Mina arma
Franceză- Je t'aime
Slovacă - Lubim ta!
Slovenă- Ljubim te!
Spaniolă - Te amo!
Italiană - Ti amo!
Română:- Te iubesc

sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Bună dimineaţa!

Bună dimineaţa! Ce faceţi v-ati trezit? Hai că acum suntem în week-end si putem să dormim şi noi mai mult că în timpul săptămanii.... dacă nu te trezeşti cel mult la ora şapte şi jumătate nu ai timp să faci nimic. Peste o ora v-am lăsat. Trebuie să plec ţară,la bunicii mei.vorbim maine seara. V-am pupat pe toţi. Pa pa!

vineri, 23 noiembrie 2007

Să vă iubiţi părinţii!!!!



Stau cateodată şi mă gandesc la copiii care au părintii langă ei.Ce bucurosi trebuie să fie! Spun asta pentru că aşa aş fi şi eu. Dar de....! Părinţii mei nu sunt în tară! Au plecat in străinătate pentru a duce noi copiii lor(menţionez că mai am un frate) o viaţă mai bună, lipsită de griji. La început a plecat doar mama. Chiar nu ştiam că o să fie aşa de greu fără ea....nu mai avea cine să îmi dea un sfat...Ceea ce era mai dureros (nu ştiu dacă folosesc cuvintele potrivite) urma să vină. Peste o perioadă de timp, aproximativ un an şi cateva luni, urma să plece şi tatăl meu împreună cu fratele meu. Acesta din urmă era cel mai bun prieten al meu cu care vorbeam orice. Acum principala modalitate de a comunica cu ei a rămas internetu si desigur telefonu. Îmi este tare dor de toţi trei şi de-abia aştept să mă duc în vacanţa de vara la ei. De aceea vreau să vă dau un sfat: respectati-vă parintii şi să îi iubiţi din tot sufletul vostru pentru că v-au dat viaţă şi să stiţi că ei ar face orice pentru copiii lor. Vă spun asta din proprie experienţă.




miercuri, 21 noiembrie 2007

Buna seara!

Bună seara, lume! Ce faceţi? În seara asta nu mai public nici un articol deoarece sunt obosită. Mă duc să fac un duş şi apoi mă bag la somn!Noapte bună!

marți, 20 noiembrie 2007

Ore uşoare....

În sfarşit pot să spun şi eu că azi( marţi) am ore uşoare: 2 ore de matematică( geometrie-suntem la vectori), 2 ore de informatică, o oră de romană şi o oră de istorie opţional.Avem cele mai puţine ore: doar sase.

duminică, 18 noiembrie 2007

Nu mai stau deloc...nu am timp pentru nimic altceva...în afară de teme.. am atatea de facut.... si la informatică trebuie să lucrez cel mai mult pentru că vreau să înteleg şi eu probeme...dar de, asa e în clasa a 9-a...

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

În seara asta va ninge?!

Am dar din întamplare pe un program tv. Tocmai se precizau datele meteo. În seara asta este posibil să ningă în jumătatea sudică a tării noastre. Oare este adevarat?

Ce timp ploios...

Oare cand va înceta să mai plouă? Vreau să mai fie şi căldură..... bine nu ca în timpul verii dar nici cum este acum....

vineri, 16 noiembrie 2007

Încă o săptămană terminată de scoală...

Iar a trecut o săptămană de scoală. Eu sinceră să fiu nu stiu cand trece timpul ăsta aşa de repede. Au trecut deja doua luni de cand am început anul şcolar şi parcă văd cum mă trezesc în clasa a 12-a.Acum ma duc la somn. Noapte buna!!!

Stop fumatului!!!!

*Tutunul este un drog, nicotina fiind in fruntea listei stupefiantelor care ucid cel mai repede. Creează dependenţa si distruge, cu timpul, plămanii, dintii şi pielea.
* La barbaţi, riscul creşte o data cu înaintarea în varstă. Cu cat fumează mai pe săturate, cu atat îi prinde din urmă impotenţa.

*La femei, nicotina se manifestă în forme mai grave – femeilor fumătoare le trebuie mai mult timp ca să ramană însărcinate, iar copiii lor au mai multe şanse de a naşte cu anomalii. De asemenea, fumatorii sint predispusi la aparitia bolilor de ochi – mai ales astigmatismul – şi a celor care, în timp, provoacă pierderea auzului.
*Studiile au demonstrat că majoritatea copiilor cu părinti fumători se îmbolnăvesc mai repede, avand un sistem imunitar mai puţin dezvoltat, şi chiar pot face cancer sau leucemie. Consumul de tutun rămane cel mai mare risc evitabil de cancer.
*Dacă vă decideţi să folosiţi gumă de mestecat pe bază de nicotină, ar fi cazul să ştişi să o folosiţi corect: mestecaţi-o încet, pană ce gustul devine puternic. Aşadar nu vă apucaţi de fumat pentru că o sa suportaţi foarte multe consecinţe...

joi, 15 noiembrie 2007

Acneea, marea problemă a tinerilor...

Acnee este marea problema de estetică a adolescenţilor. De multe ori întalnim tinere machiate în mod exagerat. Produsele cosmetice care închid porii pot provoca acnee, o afecţiune a pielii inestetică. Mai importantă este îngrijirea atentă a pielii decat încercarea de a ascunde problemele dermatologice.



Acneea este o inflamare a pielii care conduce la apariţia punctelor negre, albe şi a coşurilor. Principalul tip de acnee se numeste acneea obişnuită. Ea apare cel mai adesea pe pielea feţei, dar poate să se manifeste şi pe spate, şi pe braţe. Atingand aproape 90 la suta dintre adolescenţi, necesită vizite medicale mai dese decat orice altă afecţiune dermatologică.


Acneea cuprinde punctele negre, punctele albe, dar si coşurile inflamate, cu puroi, si chisturile. Punctele negre se formeaza la suprafaţa pielii din cauza închiderii porilor. Închiderea totala a porilor pielii produce punctele albe. Iritarea şi infectarea porilor închişi – fie că este vorba despre puncte albe sau negre – poate conduce la formarea erupţiilor cutanate si a coşurilor.


Acneea se manifestă sub formă de roşeaţa, cateodată însoţită de puncte albe. Pustulele si chisturile sunt de obicei roţii şi umflate, cu prezenţa de puroi.


Faţa trebuie spălată de doua ori pe zi cu un spun bland pentru piele, neparfumat, apoi trebuie stearsa, fără frecare! Folosiţi în fiecare zi un nou prosop de faţa! Evitaţi să vă frecaţi pielea cu un sapun iritant (abraziv)! Curătati-vă pielea de ulei şi de sudoare pe cat posibil! Evitati factorii care ar putea agrava acneea, cum ar fi aplicaţii de corpuri grase pe păr! Spălaţi-vă părul de cel puţin doua ori pe săptămană! Folosiţi cosmetice care nu blochează porii pielii! Nu presati, nu ciupiti coşurile! Pentru a vă scoate punctele negre apelaţi la medic!

miercuri, 14 noiembrie 2007

Stiai că...?- articol special pentru fetele care vor un păr sănătos

În drumurile tale prin oraş, trebuie să-ţi faci timp de doua ori pe lună să treci pe la coafor pentru a-ţi tunde varfurile despicate? Este un procedeu ce nu durează mai mult de cinci minute, dar care iti va regenera parul, dandu-i un aspect sanatos.

... există solutie pentru şuvitele din varful capului, care nu vor sa te asculte si stau lipite de scalp, lăsand impresia unei coafuri fără volum? Bigudiurile sunt cele care te salvează: foloseste unul sau două bigudiuri mari, pe care prinzi şuviţele cat mai strans, dinspre frunte către spate.


... nu trebuie să aplici produsele de stilyng pe părul ud? Apa care se scurge încă din păr "spală" si ingredientele. De aceea, înainte să foloseşti spuma sau gelul, usucă părul cu prosopul, apoi descurcă-l cu un pieptene cu dinti mari.

... nu trebuie să te grăbeşti să foloseşti foehnul pentru o uscare mai rapida a părului? Uscarea cu prosopul este solutia care provoaca 0% daune parului tau! Sfatul meu este, deci, sa ai doar putin mai multa răbdare...

... există o "regulă a apei"? Atunci cand iti pregăteşti părul pentru spălat, foloseste apă caldă - aceasta deschide cuticulele şi permite spălarea în profunzime. La clatire insă, lucrurile stau exact invers: apa mai rece va inchide cuticulele si va da stralucire parului.

Ce viaţa tristă!

Azi a fost prima zi din viaţa mea în care m-am simţit oribil.Ora trecută am dat lucrare la informatică iar astăzi doamna profesoară le-a adus. Au fost şi rezultate bune dar şi foarte proaste. Din păcate şi testul meu s-a încadrat în tipul acestor lucrări. Sunt foarte suparată, dar sper(sunt convinsă) că voi îndrepta acestă notă pe care eu am luat-o.Acum asta e! Data viitoare mă voi pregăti mai bine!

Poluarea mediului înconjurător

Pe parcursul anilor 2005-2015 pentru protecţia mediului ambiant si folosirea raţionala a resurselor naturale vor fi învestite în capital fix 69,0 mil.lei, numarul gunoiştilor se vor micşora cu 16 la suta, degajarea substanţelor dăunatoare în aerul atmosferic va scădea cu 15 la sută.
Protecţia mediului este un domeniu care necesită o abordare specifică în toate ramurile economiei naţionale. Obiectivul principal al strategiei de mediu constă în prevenirea si reducerea impactului negativ al activităţii economice asupra factorilor de mediu si resurselor naturale.
Aerul este un factor vital al capitalului natural de aceea e necesar îmbunataţirea permanentă a calităţii lui. Există un sistem de amenzi , taxe si impozite pentru poluarea aerului.

Poluarea apelor este definită ca acea schimbare a compoziţiei apelor care le face dăunătoare pentru sănătatea oamenilor, neadecvate pentru întrebuinţarea economică sau recreativă şi care duce la deteriorarea florei şi faunei din mediul acvatic; se manifestă ca un fenomen complex, multiform, care exprimă atât unitatea dintre apele dulci şi de mare, cât şi dintre uscat şi mediul acvatic.

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Noapte buna!!!

Este târziu! Nu o să mai stau aşa mult la calculator şi de aceea vreau să vă spun:'' noapte buna''. Mâine nu ştiu dacă o sa mai postez ceva pe blog pentru că ma duc la bunicii mei la ţara. O să revin luni!

Mănăstirea Cozia


Doamna profesoară de romană ne-a dat de făcut o temă foarte interesanta. Până săptămana viitoare( 12 noiembrie) trebuie sa facem o aplicatie privind Mănăstirea Cozia. Nu stiu dacă mă voi descurca asa cum trebuie dar până atunci să scriu câte ceva despre această mănăstire.








Ctitorie de seama a celui care a fost unul din marii domnitori ai Ţarii Româneşti Mircea cel Bătrân,Mănăstirea Cozia stă pe straje, în bătaia valurilor învolburate ale Oltului in zidurile sale, la confluenţa falnicilor munţi cu dealurile roditoare ale ţinuturilor vâlcene binecuvântate de Dumnezeu. Iată ce spunea despre semnificatia numelui ''COZIA'' Paul de Alep in jurnalul călătoriei sale în Ţara Românească între 21 august 1656 si 13 octombrie 1658:''În limba lor numele acestei mănăstiri ,Cozia este o fortareaţa de pământ din pricina nenumaraţilor din aceasta ţara''. A fost construită , conform legendei, în apropierea altei mănăstiri construite de Negru Voda. Este înaugurată la 18 mai 1388 prin hrisovul voievodului Mircea cel Bătrân care spunea :'' ... a binevoit domnia mea sa ridic din temelie o mănăstire la locul numit Călimănesti pe Olt, care a fost înainte satul boierului domniei mele Nan Udoba.'' Hrisovul este totodată si actul de atestare a localitatii Călimănesti, judetul Vâlcea, pe teritoriul căruia se afla.Pictura interioara este facută intre anii 1390-1391. Mircea cel Bătrân s-a preocupat permanent de inzestrarea si înfrumusetarea sfantului lăcaş prin întărirea drepturilor de proprietate asupra mai multor sate si moşii. De asemenea îi va dreptul de exploatare a sării din salinele de la Ocnele Mari. Mănăstirea are robi ţigani care sunt folosiţi atât la exploatarea sării cât şi la spălarea nisipurilor aurifere de pe Olt si Valea de pe Lotru. La 28 martie 1415 se scrie de către marele voievod Mircea cel Bătrân, hrisovul prin care mănăstirii Coziei i se dăruieste vama de la Genune. Lăcaşul a primit în continuare noi donatii din partea diferiţilor domnitori urmaşi la domnia ţarii. Astfel până la 1500 sunt elaborate 16 asemenea hrisoave prin care domnitorii intăresc posesiunile sale.De-a lungul timpului,mănăstirea va fi reparată şi renovată de diferiţi domnitori: Neagoe Basarab , Radu Paisie, Constantin Brâncoveanu. Ultima renovare şi consolidare s-a făcut 1 iulie 1958-1 ianuarie 1959 de catre guvernul României la interventia patriarhului de atunci Justian Marina.De remarcat este faptul că în timpul lui Neagoe Basarab s-a construit fântâna care îi poarta numele . Istoria sfântului lăcaş este strâns legată de istoria ţării.În timpul ocupaţiei austriece a Olteniei mănăstirea va fi o fortăreaţa redutabilă în calea cotropitorilor. Îl găsim aici numit curator civil prin decretul nr.519 din 4 mai 1864 a domnitorului Alexandru Ioan Cuza pe preotul Radu Şapca, participant de seama la revoluţia burgheza de la 1848 din Ţara Românească. Este de remarcat cuvântarea sa din 24 ianuarie 1866 cu prilejul aniversării Unirii :''Ştiţi că acest templu este zidit de prinţul Mircea cel Bătrân pe la anul 1384. Acest prinţ viteaz , de asemenea şi ceilalţi Vlad al v-lea, Mihai Bravul al Valahiei cum şi Ştefan cel Mare al Moldovei s-au luptat vitejeşte pentru apărarea acestor ţări, de a scăpa pe străbunii noştri de năvălirile ce veneau din alte parţi''.






















Motto-uri

Iată câtava motto-uri de care eu ţin cont:

1. Ce nu te dărâmă te face mai puternic;

2.Aşteaptă-te la orice din partea oricui;

3.Niciodată nu spune niciodată;

4.Fereste-mă, Doamne de proşti că de destepţi mă feresc singură;

5.Zâmbeste, mâine poate fi mai rău;

6.Dacă o persoană te-a minţit odată nimic nu o va împiedica să o facă si a doua oară.

7.Iubeşte ca si când nimeni nu te-a făcut să suferi;

8.Munceşte ca si când nu ai avea nevoie de bani;

9.O iubire care nu riscă nimic, nu valorează nimic;

10.Nu fi niciodată primul.

O zi de sâmbătă

Este o zi friguroasă de sâmbătă. Cred că nu o să mai ţină mult timp şi o să ningă. De-abia aştept pentru că imi e dor de fulgişorii de nea.Anul trecut nu a nins deloc.Ce păcat! Dar sunt sigură că, în acest an nu se va mai întâmpla asa ,pentru că ,la munte deja s-au ivit primii fulgi, şi sunt convinsă că în curand va începe şi la noi. Nu cred că voi ieşi undeva în seara aceasta pentru că pe o vreme aşa rece nu prea am chef de nimic. Aşa că voi sta în casă şi imi voi face temele.Mă apuc chiar acum . V-am lăsat! Pa pa